Απάντηση για το ζήτημα του νερού στη Δολίχη

deyaΑπό το γραφείο τύπου του δήμου Ελασσόνας, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την καταλληλότητα του νερού στη Δολίχη, επισημαίνονται τα εξής:

Η δημοτική αρχή της Ελασσόνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΕΛ παρακολουθούν στενά το πρόβλημα, κάνοντας συχνές αναλύσεις, οι οποίες και κοινοποιούνται στον πρόεδρο του χωριού, έτσι ώστε να ενημερώνει τους δημότες για την ποιότητα του νερού.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

Επαναλειτούργησε η γεώτρηση στη θέση «καλόγηρος» με αποτέλεσμα τη μείωση των νιτρικών. Το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης είναι ποιοτικά κατάλληλο, περίπου 12m3 ανά ώρα, κάτι που μεταφράζεται σε 80.000m3 ετησίως. Σύμφωνα με τις μετρήσεις η ετήσια κατανάλωση στην τοπική κοινότητα ανέρχεται περίπου στα 65.000 m3κάτι που αποδεικνύει πως το πρόβλημα είναι εποχικό και μόνο όταν η κατανάλωση είναι αυξημένη.

Για το λόγο αυτό έχουμε βάλει σε προτεραιότητα την εν λόγο γεώτρηση στο δίκτυο και εφόσον υπάρχει υπερκατανάλωση γίνεται χρήση της εφεδρικής στην οποία έχει παρατηρηθεί περιεκτικότητα νιτρικών άνω του ορίου. Όλα αυτά είναι γνωστά στον πρόεδρο της Τ.Κ. και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Ζητήθηκε από τον πρόεδρο να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων να επιτρέψουν την παροχή δείγματος από τις γεωτρήσεις τους και εφ' όσον βρεθεί κατάλληλη γεώτρηση να παραχωρηθεί στη ΔΕΥΑΕΛ έτσι ώστε να μετριασθεί το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση.

Έχουμε έρθει σε επαφή με ερευνητικό εργαστήριο του Πολυτεχνείου και έχουμε συνάντηση την Τετάρτη 30/11/2016 για τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.

Για όλες τις παραπάνω ενέργειες είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του χωριού, ο οποίος οφείλει να αντιληφθεί πως σε τόσο σοβαρά θέματα, δεν επιτρέπονται κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, με τις οποίες επιδιώκει να δημιουργήσει φθηνές εντυπώσεις. Καλό θα ήταν όλοι όσοι εμπλέκονται στα δημόσια πράγματα να ασχολούνται πρωτίστως με την ουσία των προβλημάτων και κατόπιν με την επικοινωνιακή τους διαχείριση, ακόμα και όταν έχουν αποφασίσει να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς, από αυτούς για τους οποίους έχουν εκλεγεί.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ • Ευαγγέλου: Σημαντικό έργο για την Ελασσόνα

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς ερμηνευτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ανάβει το Χριστουγε [ ... ]

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σήμερα ο ελληνικός λαός γιορτάζει το έπος του 1940. Μαζί του γιορτάζουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι, [ ... ]

Το μικρότερο ΜΕΓΑΛΟ αναρροφητικό σάρωθρο με τις μεγαλύτερες επιδόσεις, κατάλληλο για τον πλέον αποτελεσματικό καθαρισμό δρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων [ ... ]