Θεατρική παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο «ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ»

Share

laografikiΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣ. ΦΑΡΜΑΚΗ»

Την θεατρική Παράσταση «Ζήτω που τρελαθήκαμε» , θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσει το θεατρόφιλο κοινό της Ελασσόνας και όχι μόνο, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ελασσόνας.

Η υπέροχη επιθεώρηση σε κείμενα της κας Μαίρης Κουτόβα, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, σε σκηνοθεσία του Στέλιου Ντικούλη.

Πρόκειται για ένα έργο, που απεικονίζει με καυστικό και ξεκαρδιστικό τρόπο, τα σύγχρονα δεδομένα της ζωής. Η καθημερινή τρέλα, τα αδιέξοδα και ο εγκλωβισμός του σύγχρονου ανθρώπου στις νέες συνθήκες του βιοπορισμού, παρουσιάζονται με κέφι και σπαρταριστό τρόπο από τους ηθοποιούς της ομάδας. Ενάντια στη γενικότερη κατήφεια των Ελλήνων, λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης, τα μέλη της θεατρικής ομάδας προσπαθούν, με πολύ κέφι, για το καλύτερο αποτέλεσμα διασκεδάζοντας με τα «κακώς κείμενα», της ζωής μας. Άλλωστε η επικαιρότητα του κειμένου –βγαλμένο μέσα από την ζωή-αποτελεί την βασική προϋπόθεση για μια παράσταση που θα δώσει χαρά και πολλά μηνύματα, εξορκίζοντας κάθε κακό, με βασικό γνώμονα τη σάτιρα και το γέλιο. Ο μεροκαματιάρης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, το θύμα της γραφειοκρατίας, ο επίδοξος σαλεμένος σωτήρας του έθνους, οι παραδόπιστοι πολιτικοί, η μνημονιακή συνομοταξία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η συζυγική απιστία, το συμφεροντολογικό προξενιό, η αβάσταχτη φορολογία, η πονηροσύνη και οι πολιτικές αβρότητες είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την ραχοκοκαλιά του έργου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κική Καλογήρου, Μάγδα Αθανασιάδου, Γιώργος Ακριτίδης, Γεωργία Γιαμούση, Μαρία Χαλκίδου, Βασίλης Μαντζώκας, Γιώργος Νίκου, Βασίλης Αθανασιάδης, Δήμητρα Πάσχου, Χρήστος Δημητριάδης, Μιχάλης Κανοτίδης, Θοδωρής Πεχλιβανίδης, Τάσος Γεωργούλας. Χορογραφία έναρξης: Χριστίνα Κουρδή. Μουσική: Στέλιος Ντικούλης. Μουσική ενορχήστρωση τραγουδιού έναρξης: Βάιος Λιανός. Ήχος και φωτισμοί: Στέλιος Κυριλίδης, Δημήτρης Βελιώτης. Μακιγιάζ: Αλεξάντρα Γιαμούζη.

Στις προσδοκίες των συντελεστών, εκτός από το να ψυχαγωγήσουν και να γαλουχήσουν το κοινό, μέσα από τις σπαρταριστές σκηνές και τις απρόβλεπτες εξελίξεις που διαδραματίζονται, είναι να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελασσόνας.

Γι' αυτό λοιπόν αντί εισιτηρίου, φέρτε μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας, προϊόντα καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 3,00 ευρώ.