Νέο διευρυμένο ωράριο στο ΚΕΠ Ελασσόνας

Share

kepΑπό τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 ισχύει το νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Ελασσόνας, το οποίο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30 το πρωί έως τις 8:00 το απόγευμα και τα Σάββατα από τις 8:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δήμο Ελασσόνας λειτουργούν 7 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα οποία υπάγονται στη Διεύθυνση ΚΕΠ και Αποκέντρωσης του Δήμου Ελασσόνας:

• ΚΕΠ Ελασσόνας (πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως)

• ΚΕΠ Αντιχασίων (ισόγειο πρώην Δημαρχείου)

• ΚΕΠ Βερδικούσιας (πρώην Κοινοτικό Κατάστημα)

• ΚΕΠ Λιβαδίου (ισόγειο πρώην Δημαρχείου)

• ΚΕΠ Ποταμιάς (πλατεία Μεσοχωρίου)

• ΚΕΠ Σαρανταπόρου (ισόγειο πρώην Δημαρχείου – Χάνι Χατζηγώγου)

• ΚΕΠ Τσαριτσάνης (πρώην Κοινοτικό Κατάστημα)

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου για τη διεκπεραίωση σημαντικού αριθμού πιστοποιημένων διαδικασιών, όπως έκδοση βεβαιώσεων/αδειών/πιστοποιητικών δημοτολογίων, ληξιαρχείων, στρατολογίας, πρωτοδικείων, ασφαλιστικών οργανισμών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, διευθύνσεων μεταφορών κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου Ελασσόνας μέσω της ηλεκτρονικής πύλης "Ερμής" του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ermis.gov.gr) και αφού εγγραφούν ως χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Όταν το ΚΕΠ διεκπεραιώσει το αίτημά του, ο χρήστης μεταβαίνει στο επιλεγμένο ΚΕΠ για να παραλάβει το τελικό έγγραφο.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν επίσης την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης που παρέχονται από τον Ερμή, και να λάβουν on-line το αντίστοιχο παραγόμενο έγγραφο. Για να αποκτήσει ο πολίτης τη δυνατότητα χρήσης των ψηφιακών υπηρεσιών, απαιτείται φυσική ταυτοποίησή του (μόνο μια φορά) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Μεταξύ των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση περιλαμβάνονται η χορήγηση βεβαιώσεων πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης του Εθνικού Δημοτολογίου, χορήγηση αντιγράφων ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου, θανάτου του Ειδικού Ληξιαρχείου, βεβαιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

Ο Δήμος Ελασσόνας, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικά των απόδημων δημοτών, ολοκλήρωσε τη διαδικασία πιστοποίησης των υπαλλήλων του ΚΕΠ Ελασσόνας εκδίδοντας ψηφιακή υπογραφή για κάθε έναν από αυτούς, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διεκπεραίωσης υποθέσεων.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η μεγαλύτερη εκδήλωση του Δήμου Ελασσόνας, η πιο ευφάνταστη, και πολύχρωμη γιορτή, φτάνει στην κορύφωση της με την Καρναβαλική Παρέλαση αυτή την Κυριακή 17 Μαρτίου  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρ [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρ [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 110.000,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ)

article thumbnail

Αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται από το Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλ [ ... ]