Ο Δήμος Ελασσόνας συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων

Share

Ο Δήμος Ελασσόνας, από τον Μάιο του 2016 έχει προσχωρήσει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (CovenantofMayors), συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αστική πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια παγκοσμίως.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ξεκίνησε το 2008 στην Ευρώπη και σήμερα ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2 σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, μέσω:

- Της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά και άλλα κτίρια

- Της αύξησης της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους, τόσο σε επίπεδο οργανισμού, όσο και ευρύτερα σε επίπεδο χωρικής οντότητας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Σύμφωνο των Δημάρχων, ο Δήμος Ελασσόνας στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 στην επικράτειά του κατά 40%, μέσω της εφαρμογής ενός Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ). Συγκεκειμένα, στόχος του Δήμου είναι να μειώσει τις εκπομπές κατά 103.510 τόνους CO2 μέχρι το 2030.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, σχεδιάζονται ήδη μια σειρά από παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις και δημοτικό φωτισμό, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων του Δημοτικού στόλου και για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, στην εργασία, στις μετακινήσεις, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον του για τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη, με την εκπόνηση μελετών και δράσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια. Με τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία του Συμφώνου των Δημάρχων, έχουμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις τοπικές προσπάθειες σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, σε συνεργασία με ΟΤΑ σε όλη την Ευρώπη, αλλά και να αντλήσουμε πόρους και τεχνογνωσία για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.»

Οι στόχοι και οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις του Δήμου Ελασσόνας, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Σύμφωνο των Δημάρχων, θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε ειδική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ελασσόνας.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η μεγαλύτερη εκδήλωση του Δήμου Ελασσόνας, η πιο ευφάνταστη, και πολύχρωμη γιορτή, φτάνει στην κορύφωση της με την Καρναβαλική Παρέλαση αυτή την Κυριακή 17 Μαρτίου  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρ [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρ [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 110.000,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ)

article thumbnail

Αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται από το Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλ [ ... ]