Ευαγγέλου: Λύσεις στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

Share

gonkid2Συνάντηση με μέλη των πέντε Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ελασσόνας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, συζητώντας μαζί τους όλα τα προβλήματα που τους αφορούν. Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε σε προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των μαθητών, αλλά και την πορεία τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, και στην εμπλοκή των αρμοδιοτήτων του δήμου σ' αυτήν.

Αναφερόμενος στα ζητήματα του κυκλοφοριακού και των χώρων στάθμευσης στα σχολεία της πόλης, ο κ. Ευαγγέλου παρουσίασε στα μέλη των Συλλόγων τις έως τώρα παρεμβάσεις που έχουν γίνει, και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων. «Συζητάμε την παραχώρηση χώρου, ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, επί της 1ης Μεραρχίας, έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ ταυτόχρονα θα πεζοδρομηθεί ο δρόμος από τον Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι το 2ο Δημοτικό, ενώ, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούμε νέο ασφαλτοστρωμένο χώρο στάθμευσης πίσω από το Λύκειο, συνορεύοντας με τον Περιμετρικό δρόμο. Ταυτόχρονα προκρίνουμε τη δημιουργία πεζοδρόμου από την κάτω πλευρά του Λυκείου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να διευκολύνονται οι μαθητές του Γυμνασίου», σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επαφές με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ώστε τα λεωφορεία να παραλαμβάνουν τους μαθητές με τη λήξη των μαθημάτων και όχι απλώς να τους πηγαίνουν μόνο το πρωί στα σχολεία.

Επίσης, ο δήμαρχος Ελασσόνας ενημέρωσε πως ήδη έχει χαραχθεί ο νέος Περιφερειακός δρόμος της Ελασσόνας, ο οποίος θα ξεκινά από το δρόμο της Τσαριτσάνης, και θα καταλήγει στην ΠΕΟ Λάρισας-Ελασσόνας, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα την οριστική αποσυμφόρηση της πόλης της Ελασσόνας από την κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Όσον αφορά το θέμα των γηπέδων της πόλης, στα οποία θα μπορούν να αθλούνται και οι μαθητές, ο κ. Ευαγγέλου επεσήμανε πως ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι παρεμβάσεις στο γήπεδο έναντι των ΚΤΕΛ, το οποίο πλέον, εκτός από χρήση ποδοσφαίρου, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ η δημιουργία του στίβου θα δώσει την δυνατότητα άθλησης σε όλους τους μαθητές, αλλά και σε όλους τους δημότες το απόγευμα.

Για το ζήτημα των προσλήψεων καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, ο Δήμαρχος Ελασσόνας ενημέρωσε πως ο Δήμος θα αξιοποιήσει όλα τα επιδοτούμενα, από την πολιτεία, προγράμματα, προσπαθώντας και αυτός με τη σειρά του να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και με ίδιους πόρους, προχωρούμε στην αποκατάσταση όλων των ζημιών στους σχολικούς χώρους», τόνισε ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος κατέληξε λέγοντας:

«Σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και με τα υπουργεία και την Περιφέρεια, προχωρούμε στη λύση των προβλημάτων. Παρουσίασα στους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ελασσόνας τον προγραμματισμό μας, καθώς και τα πεπραγμένα μας, ζητώντας την συνέχιση της εποικοδομητικής μας συνεργασίας. Τους ευχαριστώ για τις επισημάνσεις τους. Καλώ σε συνεργασία όλους τους Συλλόγους και τους φορείς της επαρχίας στην ίδια λογική. Οι πόρτες μου θα είναι πάντα ανοιχτές για όλους».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η μεγαλύτερη εκδήλωση του Δήμου Ελασσόνας, η πιο ευφάνταστη, και πολύχρωμη γιορτή, φτάνει στην κορύφωση της με την Καρναβαλική Παρέλαση αυτή την Κυριακή 17 Μαρτίου  [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρ [ ... ]

article thumbnail

Συνεχίζονται οι παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρ [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός – Προϋπολογισμός έργου 110.000,00 Ευρώ (ποσό με ΦΠΑ)

article thumbnail

Αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται από το Δήμο Ελασσόνας, αναβιώνοντας παλαιά έθιμα και πολλαπλασιάζοντας την ευθυμία και τη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλ [ ... ]