Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Καν’ το Σωστά»

Share

kokkodikasodikiskykloforiasΟ Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχεία Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, στην Ελασσόνα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 23-24 Μαΐου 2018, στην πόλη της Ελασσόνας.

Επιθυμία και των φορέων είναι η προώθηση των αρχών της Οδικής Ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, καθώς η Ελλάδα κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. όσον αφορά τα ποσοστά θανάτων από τροχαία συμβάντα. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο έχει αναπτύξει και υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, αναγνωρισμένα πανευρωπαϊκά ως πρωτοποριακός θεσμός, με τον εύγλωττο τίτλο «Καν' το Σωστά».

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση-ομιλία για μαθητές Γ' Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο «Καν' το Σωστά», από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία θα πραγματοποιείται στην Αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Β. Φαρμάκης. Θα ακολουθεί η πρακτική ενότητα, με χρήση των προσομοιωτών & λοιπού εξοπλισμού, μοναδικού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα πρόληψης τροχαίων συμβάντων. Η πρακτική αυτή ενότητα θα πραγματοποιείται στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, όπου θα είναι εγκατεστημένοι και οι προσομοιωτές.

Οι ημέρες και ώρες υλοποίησης των προγραμμάτων για τους μαθητές θα είναι Τετάρτη και Πέμπτη, 9:00-14:30. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το απόγευμα, 18:00-21:00, το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]