Δήλωση Ευαγγέλου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Share

synedriokedeΟ Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, συμμετέχοντας στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που ξεκίνησε χθες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέδειξε καθ' όλη την περίοδο της ελληνικής κρίσης πως ήταν αυτός που στήριξε ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο, δίνοντας καθημερινές μάχη δίπλα στον πολίτη.

Οι προκλήσεις πλέον είναι πολλές: η ανάγκη για μεγαλύτερη και ουσιαστική αποκέντρωση, η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, ο Κλεισθένης και οι δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, η προτεινόμενη από την κυβέρνηση συνταγματική αναθεώρηση, η ψηφιακή Ελλάδα, είναι μόνο μερικά από τα θέματα πάνω στα οποία οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε, με γνώμονα την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ο δρόμος της ουσιαστικής ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περνάει μέσα από την ανάγκη για γνώση και συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πολίτη.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]