«Δήμος Ελασσόνας: Αισθητική αναβάθμιση σε κάδους απορριμμάτων»

Share

2020071001

Ξεκίνησε από την Ελασσόνα και θα συνεχιστεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου η τοποθέτηση καλαίσθητων πλαισίων κάλυψης των κάδων απορριμμάτων, σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί αισθητικά το κέντρο της Ελασσόνας και των χωριών.

Οι κάδοι απορριμμάτων συμβάλλουν διαχρονικά στην αισθητική υποβάθμιση των πόλεων και των οικισμών, ενώ συχνά αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης των κατοίκων με το δήμο για τη χωροθέτησή τους και με τους γείτονες για την μετακίνησή τους από σημείο σε σημείο.
Η ευρωπαϊκή πρακτική αποδεικνύει ότι σε μεγάλες πόλεις είναι πιο λειτουργική η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, ενώ σε μικρότερους οικισμούς ή γειτονιές με μονοκατοικίες επιλέγεται η κάλυψη των κάδων με ξύλινες ή μεταλλικές επενδύσεις, ή ακόμη και η τοποθέτησή τους σε ξύλινους οικίσκους.
Η τοποθέτηση των πλαισίων στην Ελασσόνα πραγματοποιήθηκε με υπόδειξη της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας και με την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου περιβάλλοντος και υποδομών νοτίου τομέα Γ. Κατσιούρα.
Ο κ. Κατσιούρας δήλωσε: «Μετά τις απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων, το πλύσιμο των κάδων με ειδικό μηχάνημα και το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την αγορά δύο καινούριων απορριμματοφόρων και ενός σαρώθρου-σκούπας, προχωρούμε στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και όμορφη, τόσο για τους επισκέπτες αλλά κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους. Σταδιακά θα τοποθετηθούν πλαίσια σε όλες τις γειτονιές και όλα τα χωριά, τα οποία σε συνδυασμό με την ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού της καθαριότητας θα βελτιώσουν το επίπεδο της καθημερινότητας σε όλο το Δήμο».

2020071002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
25/6/2020

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ – Η ΑΓΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

article thumbnail

Παρουσία του Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας κ. Π. Μουταφίδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ελασσόνας για το θέμα της διαχείρισης των αδέσπο [ ... ]

article thumbnail

Ν. Γάτσας: «Άμεσα να αποζημιωθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί»

article thumbnail

Το πρόβλημα της επάρκειας πόσιμου νερού στην Κρανέα Ελασσόνας περιορίζεται σημαντικά μετά από παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  [ ... ]

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 16:41
«Νέες στάσεις ποδηλάτου στην Ελασσόνα»
article thumbnail

Ν. Γάτσας: «Χρειαζόμαστε μία φιλική πόλη και δρομολογούμε αντίστοιχα έργα και παρεμβάσεις»

Προκηρύξεις - Διακηρύξεις