Άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών Τεράστιες οι ζημιές λόγω παγετού σε όλες τις καλλιέργειες

Share

pagetos01

Με επιστολή του προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας ζητάει την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ισχυρό παγετό που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες του Δήμου Ελασσόνας, κατά την επέλαση του μετεωρολογικού φαινομένου «ΜΗΔΕΙΑ».

Η επιστολή του Δημάρχου στον Διοικητή του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ και άμεση αποζημίωση παραγωγών από την επέλαση του μετεωρολογικού φαινομένου «ΜΗΔΕΙΑ»

Κύριε Διοικητά,

Η επέλαση της «ΜΗΔΕΙΑΣ» και ο ισχυρός παγετός που τη συνόδευσε προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες του Δήμου Ελασσόνας και κυρίως στις δεντροκαλλιέργειες.

Οι παραγωγοί βρίσκονται πλέον σε απόγνωση δεδομένου ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παρουσιάζεται παγετός τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου είναι πεπαλαιωμένος, δυσκίνητος και καλύπτει περιπτώσεις ζημιών κατά την περίοδο της παραγωγής. Ειδικά όμως στις δεντροκαλλιέργειες η επέλαση ενός παγετού πριν το στάδιο της ανθοφορίας προκαλεί δραματική μείωση των παραγόμενων προϊόντων.

Για το λόγο αυτό κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη επανεξέτασης και αλλαγής του Κανονισμού αποζημιώσεων της φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ και την δημιουργία ενός προγράμματος άμεσης καταγραφής των ζημιών και αποζημιώσεων των παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

pagetos02

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]