Δράσεις του κέντρου κοινότητας του δήμου Ελασσόνας

Share

 

Την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον φορέα Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ με σκοπό την ενημέρωση, την γνωριμία και την συνεργασία Πιο συγκεκριμένα το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας συναντήθηκε με το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, κοινωνιολόγο κο Χρήστο Πιτσίλκα. Κανονίστηκε εκδήλωση-ομιλία ενημερωτικού τύπου που θα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα Γονεικος Ρόλος , Πρόληψη των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και ένας από τους σκοπούς της είναι να συσταθεί μια ομάδα γονέων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα σεμιναριακού τύπου σε σχέση με το παραπάνω θέμα. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την εκδήλωση θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Επίσης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Maternity Opportunities and Mainstreaming» το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Λάρισας, συνδιοργάνωσαν στις 22 Οκτωβρίου συνάντηση εργασίας στο πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Λαρισαίων για τα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οποία συμμετείχε και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων των άνεργων μητέρων ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, αλλά και η κοινωνική δικτύωση όλων των Κέντρων Κοινότητας μέσω της ανταλλαγής απόψεων για το έργο, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις των κοινωνικών δομών.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Άτιτλο2