ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Share

ykrb25  1

 

Κέντροκοιν

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση–ομιλία που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, Π.Ε. Λάρισας την Τρίτη 27/11, με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων και τον γονεϊκό ρόλο. Βασικός εισηγητής ήταν ο κος Χρήστος Πιτσίλκας, κοινωνιολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ο οποίος ανέπτυξε τους αποτρεπτικούς παράγοντες της ανάπτυξης των εξαρτήσεων σε παιδιά. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στα σαφή όρια, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων κ.α.

Η πρόληψη των εξαρτήσεων είναι ένα σημαντικό θέμα για τους νέους γονείς καθώς οι προκλήσεις και οι δυσκολίες της εποχής μας με την τεχνολογία να εξελίσσεται διαρκώς και την εξάπλωση της, έχει φέρει στο προσκήνιο ένα νέο είδος εθισμού, τον εθισμό στο διαδίκτυο. Την εκδήλωση παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ένας επιπλέον σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα γονέων εκπαιδευτικού-συμβουλευτικού χαρακτήρα για γονείς που επιθυμούν να ενημερωθούν και να έχουν μια στήριξη σε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών. ΝΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση–ομιλία που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, Π.Ε. Λάρισας την Τρίτη 27/11, με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων και τον γονεϊκό ρόλο. Βασικός εισηγητής ήταν ο κος Χρήστος Πιτσίλκας, κοινωνιολόγος και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης ο οποίος ανέπτυξε τους αποτρεπτικούς παράγοντες της ανάπτυξης των εξαρτήσεων σε παιδιά. Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στα σαφή όρια, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών, στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων κ.α. Η πρόληψη των εξαρτήσεων είναι ένα σημαντικό θέμα για τους νέους γονείς καθώς οι προκλήσεις και οι δυσκολίες της εποχής μας με την τεχνολογία να εξελίσσεται διαρκώς και την εξάπλωση της, έχει φέρει στο προσκήνιο ένα νέα σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2018, στελεχώνεται από μία κοινωνική λειτουργό και μια ψυχολόγο και εκτός των υπολοίπων υπηρεσιών που παρέχει, αναπτύσσει και δράσεις με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών όπως ψυχοπαιδαγωγικές ομάδες παιδιών, ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου κ. α..

Εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2493022676.

 

Άτιτλο2