Επιστολή Δημάρχου Ελασσόνας στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. ΜΑΡΔΑ

Share

evaggelou nΕυαγγέλου: Ο Όλυμπος δεν μπορεί να κινείται σε επίπεδο «παραπολιτικής» ενημέρωσης

Επιστολή προς τον Υφυπουργό εξωτερικών κ. Μάρδα με αφορμή δημοσιεύματα για τον Όλυμπο απέστειλε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, με την οποία του ζητάει ενημέρωση. «Ο Όλυμπος δεν μπορεί να κινείται σε επίπεδο «παραπολιτικής» ενημέρωσης» επισημαίνει ο κ. Ευαγγέλου, ο οποίος ενημερώνει τον κ. Μάρδα για όλα όσα έχουν δρομολογηθεί με στόχο την αξιοποίηση του μυθικού βουνού.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Ελασσόνας:

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Εξωτερικών

κ. Μάρδα Δημήτρη

Κύριε Υπουργέ,

Αφορμή για την παρούσα επιστολή μου αποτελεί χθεσινό (Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015) δημοσίευμα του έγκυρου και έγκριτου «Βηματοδότη» στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», το οποίο «απεκάλυπτε» και μετέφερε στους αναγνώστες τις σκέψεις σας για τον Όλυμπο και την αξιοποίησή του, ένα δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ο θρόνος του Δία».

Επιτρέψτε μου λοιπόν, ως δήμαρχος της περιοχής που απέχει κυριολεκτικά μια ανάσα από τον «θρόνο του Δία» να σας εκφράσω την έκπληξη μα και την απορία μου, ζητώντας σας ταυτόχρονα, με την πρώτη ευκαιρία, μια συνάντηση μαζί σας, έτσι ώστε να συζητήσουμε από κοντά ένα θέμα το οποίο οφείλουμε, ως χώρα, να μετατρέψουμε σε εθνικό σχέδιο.

Η έκπληξή μου, κύριε υπουργέ, συνίσταται στο γεγονός πως ένα τόσο σοβαρό θέμα κινείται σε επίπεδο «παραπολιτικής» ενημέρωσης (χωρίς φυσικά σε αυτό να φέρει καμία ευθύνη ο δημοσιογράφος που μεταφέρει τις σχετικές πληροφορίες κάνοντας –πολύ καλά- τη δουλειά του). Ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί πρώτο κεφάλαιο στην τουριστική ατζέντα της χώρας και έναν από τους μοχλούς της οικονομικής μας διπλωματίας, θεωρώ πως αδικείται όταν προσεγγίζεται με τρόπο αποσπασματικό.

Η απορία μου συνίσταται στο αν και κατά πόσο, πριν εκφράσετε την όποια άποψή σας για το θέμα του Ολύμπου, γνωρίζετε την πρωτοβουλία του συναδέρφου σας στο υπουργικό συμβούλιο αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, ο οποίος μετά από στενή συνεργασία, τόσο μαζί μου, όσο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, ετοιμάζει το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των ζωνών του Ολύμπου. Επίσης δεν γνωρίζω αν έχετε πληροφορηθεί την, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, απόφαση των τριών δημάρχων των περιοχών που «ακουμπάνε» τον Όλυμπο, δηλαδή της Ελασσόνας, του Λιτόχωρου-Δίον και της Κατερίνης, να συνεργαστούν στενά με στόχο την αξιοποίηση του μυθικού βουνού.

Επειδή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν μπορούν να σταθούν σε καμία περίπτωση ως ολοκληρωμένο σχέδιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα, και επιπροσθέτως, επειδή ως Δήμος είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με τον Όλυμπο και την αξιοποίησή του, θα ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να σας εκθέσω τις απόψεις και τα πλάνα της δημοτικής μου αρχής για ένα τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο οφείλει να ενώνει και όχι να χωρίζει.

Με τιμή

Ο δήμαρχος Ελασσόνας

Νίκος Ευαγγέλου

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]