Δικαιολογητικά για χορήγηση άδειας επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και αναψυχής

Share

1. Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση word

2. Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων

3. Στην περίπτωση όπου την αίτηση υποβάλλει εταιρεία, κατατίθεται

α) Αντίγραφο του ισχύοντος και καταχωρημένου στο μητρώο καταστατικού της εταιρείας, και

β) Πιστοποιητικό της αρμόδιας για την τήρηση του μητρώου διοικητικής αρχής περί τροποποιήσεων/μη λύσης   της εταιρείας

γ) Υπεύθυνη δήλωση ορισμού του υγειονομικώς και αγορανομικώς υπευθύνου από τον εκπρόσωπο της εταιρείας και υπεύθυνη δήλωση αποδοχής από τον ορισθέντα.

4.  α) Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης υπογεγραμμένη από μηχανικό,

     β) Αντίγραφα στοιχείων νομιμότητας του χώρου

     γ) Σχεδιαγράμματα του καταστήματος εις τριπλούν,

5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 word (αντί αποσπάσματος ποινικού μητρώου), Στην περίπτωση όπου την αίτηση υποβάλλει εταιρεία, κατατίθενται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/1986 του εκπροσώπου της εταιρείας και του υγειονομικώς υπευθύνου, όλων των μελών προσωπικής εταιρείας (ΟΕ ή ΕΕ), όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΕ, όλων των διαχειριστών ΕΠΕ, όλων των εκπροσώπων ΙΚΕ.

6. Πιστοποιητικό (ενεργητικής) πυροπροστασίας

7. Παράβολο σύμφωνα με την ΚΥΑ 61167/17-12-2007 (ΦΕΚ 2438 Β)

8. Εις τριπλούν αναλυτικό επικαιροποιημένο διάγραμμα ροής.

9. Bεβαίωση άσκησης επιτηδεύματος

 

Για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρων Διασκέδασης απαιτούνται επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά:

1. Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων χορηγούμενη από αντίστοιχο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, (Α.Ε.Π.Ι. , ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ)

2. Τεχνική έκθεση μηχανικού, με σχεδιαγράμματα εις τριπλούν, για την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, αερισμό- εξαερισμό και τα μέτρα ηχομόνωσης που έχουν ληφθεί σύμφωνα με την προβλεπόμενη ηχοπροστασία με μέγιστη Α-ηχοστάθμη 100db.

3. Για τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης η έκθεση θα αναφέρει και την απόσταση από σημεία ηχοπροστασίας καθώς και τα τυχόν μέτρα ηχοπροστασίας που έχουν ληφθεί με μέγιστη Α- ηχοστάθμη 100db και δεν δημιουργούν προβλήματα στα σημεία προστασίας σύμφωνα με την ΥΑ 3010/85 (ΦΕΚ Β' 593/1985).

 

Προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας

1. Προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής αδειών από δήμους, είναι η μη ύπαρξη, εις βάρους του ενδιαφερομένου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αυτούς, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

2. Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών υποχρεούνται να τηρούν αρχεία π.χ. πιστοποιητικά υγείας, εκπαίδευσης, εντομοκτονιών τα οποία επιδεικνύονται από τους υπευθύνους σε κάθε υγειονομικό έλεγχο. Τα προαναφερόμενα αρχεία δεν αποτελούν προϋπόθεση αδειοδότησης του καταστήματος- επιχείρησης.

 

Σημείωση: Στις Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής συμπεριλαμβάνονται :

Α. Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης –πρόχειρου γεύματος (ζεστής και κρύας κουζίνας) όπως ζαχαροπλαστεία με τραπεζοκαθίσματα, γαλακτοπωλεία, μπουγατσάδικα, λουκουματζίδικα, αναψυκτήρια περίπτερα, κινητά καταστήματα καντίνες, οβελιστήρια για όρθιους και διερχόμενους, παγωτοπωλεία, κυλικεία.

Β. Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ζεστής και κρύας κουζίνας) όπως εστιατόρια, ψητοπωλεία, σνακ μπαρ, οβελιστήρια, πιτσαρίες, ψαροταβέρνες

Γ. Επιχειρήσεις παρασκευής και προσφοράς τροφίμων και ποτών σε κινητούς ή προσωρινούς χώρους όπως πλανόδιοι και στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων και ποτών

Δ. Επιχειρήσεις αναψυχής και επιχειρήσεις προσφοράς κατά κύριο λόγο οινοπνευματωδών ποτών όπως καφενεία, καφετέριες, μπαρ, open bar, κυλικεία

Ε. Κέντρα διασκέδασης

Στ. Στεγασμένοι και υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων