Δήμος Ελασσόνας: «Δίνεται λύση στο χρόνιο πρόβλημα σύνδεσης ίντερνετ στη Συκέα»

Share

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με τον κορωνοϊο στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για μεγαλύτερη χρήση του διαδικτύου.

Είναι βέβαια λυπηρό εν έτει 2020 οι κάτοικοι της κοινότητας Συκέας του Δήμου Ελασσόνας να στερούνται της ευκολίας για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικού δικτύου.

Η δημοτική αρχή Ελασσόνας γνωρίζει εδώ και καιρό το πρόβλημα που έχει προκαλέσει η δικαστική διαμάχη της ΟΤΕ με ιδιώτη εργολάβο και για το λόγο αυτό αναζητά λύσεις που θα ξεπεράσουν το πρόβλημα και θα απεγκλωβίσουν τον οικισμό από την ψηφιακή απομόνωση.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας τηλεδιάσκεψη μεταξύ κατοίκων της κοινότητας Συκέας και των διαχειριστών της εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα sarantaporo.gr, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασύρματου κοινοτικού δικτύου σε πάνω από 13 κοινότητες του δήμου μας.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, δήλωσε: «Είναι πραγματικά απογοητευτικό η πρόσβαση μιας κοινότητας στο σταθερό ίντερνετ να έχει μπλέξει στα «γρανάζια» της δικαιοσύνης. Για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, χρειάζονται ευέλικτες λύσεις. Γι' αυτό μίλησα πρόσφατα με το διαχειριστή της AMKE sarantaporo.gr κ. Γ. Κλεισιάρη και του ζήτησα να μελετήσει την εγκατάσταση ασύρματου κοινοτικού δικτύου στη Συκέα. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει τη δυνατότητα και προτίθεται να καλύψει το κόστος εγκατάστασης του νέου ασύρματου δικτύου και οι κάτοικοι θα επιβαρυνθούν το κόστος σύνδεσης και την αγορά του αντίστοιχου εξοπλισμού».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ – Η ΑΓΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ

article thumbnail

Παρουσία του Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας κ. Π. Μουταφίδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ελασσόνας για το θέμα της διαχείρισης των αδέσπο [ ... ]

article thumbnail

Ν. Γάτσας: «Άμεσα να αποζημιωθούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί»

article thumbnail

Το πρόβλημα της επάρκειας πόσιμου νερού στην Κρανέα Ελασσόνας περιορίζεται σημαντικά μετά από παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  [ ... ]

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 16:41
«Νέες στάσεις ποδηλάτου στην Ελασσόνα»
article thumbnail

Ν. Γάτσας: «Χρειαζόμαστε μία φιλική πόλη και δρομολογούμε αντίστοιχα έργα και παρεμβάσεις»

Προκηρύξεις - Διακηρύξεις