Αναβαθμίζονται γυμναστήρια σχολείων του Δήμου Ελασσόνας

Share

symvasisxoleia31102023

Στο πλαίσιο μεγάλου έργου συντηρήσεων ύψους 431.300,00 ευρώ

Τη σύμβαση για την αναβάθμιση των γυμναστηρίων του Λυκείου Ελασσόνας και του Γυμνασίου-Λ.Τ. Κρανέας που εντάσσονται στο μεγάλο έργο συντήρησης 8 σχολικών μονάδων υπέγραψε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΑΦΦΕΣ Ζ. ΔΗΜ. & ΣΙΑ ΕΤΕ» κ. Δημήτριο Καφφέ.

Το έργο έχει τίτλο «Συντήρηση Σχολικών Κτηρίων Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 431.300,00 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Ελασσόνας για επενδυτικές ανάγκες.

Οι εργασίες αφορούν στην αναβάθμιση - συντήρηση εγκαταστάσεων και υποδομών οχτώ σχολικών μονάδων του Δήμου Ελασσόνας σε πέντε κοινότητες και πιο συγκεκριμένα εργασίες στο Λύκειο Ελασσόνας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, το Γυμνάσιο Βερδικούσιας, το Γυμνάσιο–Λ.Τ. Κρανιάς, το Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το Γυμνάσιο–Λ.Τ. Καλλιθέας και το νηπιαγωγείο Λιβαδίου.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Με το έργο αυτό αναβαθμίζουμε δύο κλειστά γυμναστήρια στην Ελασσόνα και την Κρανιά, δύο σχολικές στέγες στη Βερδικούσια και το 2ο Δημοτικό, τους χώρους υγιεινής στο δημοτικό Καλλιθέας και το παρκέ στο νηπιαγωγείο Λιβαδίου. Βελτιώνουμε έτσι τις συνθήκες σχολικής ζωής και τα σχολεία μας γίνονται περισσότερο λειτουργικά, ασφαλή και φιλικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ειδικά με την αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων θα δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθούν αθλητικές δράσεις και εκτός σχολικού ωραρίου, σε συλλόγους και προγράμματα άθλησης για όλους».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ:

⮚ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Λύκειο Ελασσόνας αφορούν στην αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.

⮚ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας αφορούν στη συντήρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και των παράπλευρα αυτής αιθουσών και στη συντήρηση της στέγης άνωθεν αυτών.

⮚ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Γυμνάσιο Βερδικούσιας αφορούν στη συντήρηση της στέγης και του αλεξικέραυνου.

⮚ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΚΡΑΝΙΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Κρανιάς αφορούν στην αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.

⮚ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΑΝΙΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς αφορούν στην αντικατάσταση ξύλινων εσωτερικών θυρών με νέες, προκειμένου να ανοίγουν με φορά προς τα έξω, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αντισεισμικού κανονισμού. Επίσης, θα γίνει συντήρηση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών (φωτιστικά, ρευματοδότες κ.α.).

⮚ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας αφορούν στη συντήρηση των τουαλετών (WC) του σχολικού συγκροτήματος και της στέγης άνωθεν αυτών, καθώς και στη συντήρηση του κτιρίου των παλαιών WC, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες του σχολείου σε χώρους υγιεινής.

⮚ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λ.Τ. Καλλιθέας αφορούν στην επιστέγαση των θυρών εισόδου – εξόδου στο γυμναστήριο.

⮚ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ: Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο Νηπιαγωγείο Λιβαδίου αφορούν στην αποξήλωση του υπάρχοντος ξύλινου δαπέδου και την αντικατάστασή του με παρκέτο απλό από λωρίδες δρύινες.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική στήριξη επιχειρήσε [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από [ ... ]

article thumbnail

Και δεύτερη επιστολή για τα προβλήματα των αγροτών στο Δήμο Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσονας κ. Νικ. Γάτσας, στον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ [ ... ]