«Mappers» στην Ελασσόνα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου | Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Share

mappers4

Είσαι 13-18 ετών; Μένεις στη Ελασσόνα; Το πρόγραμμα Mappers σε περιμένει στην Κεντρική πλατεία της πόλης για το πιο διαδραστικό mapping, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, με την ΑΜΚΕ Πολύχρωμες Νομάδες.

Οι δημόσιοι χώροι διαμορφώνουν την κοινωνική συνοχή μιας κοινότητας και αποτελούν τόπους συνάντησης, διευκολύνοντας μεταξύ άλλων την πολιτιστική και ψυχαγωγική ενδυνάμωση των πολιτών.

Επιπλέον, λειτουργούν ως πλαίσια αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών, παρουσιάζοντας οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Το πρόγραμμα Mappers αποτελεί ένα οδοιπορικό συμμετοχικής χαρτογράφησης και πρόκειται να ενώσει τις φωνές νέων ατόμων ηλικίας 13 -18 ετών σε περιοχές της Ελλάδας. Τα νέα άτομα των περιοχών όπου το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, θα κληθούν να χαρτογραφήσουν τις θετικές τους εμπειρίες ως προς τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους, που προάγουν την πολιτιστική και ψυχαγωγική τους συμμετοχή.

Σε τελικό στάδιο θα δημιουργηθούν ταξιδιωτικοί οδηγοί που για πρώτη φορά θα ενημερώνουν τους/τις αναγνώστες/στριες για τις εμπειρίες και σκέψεις των νέων/κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.

Πρόγραμμα πολιτιστικού προγράμματος

17:00 - 19:30 Χαρτογράφηση νέων

19:30 - 20:00 Live Body Music

Συντελεστές προγράμματος

Υπεύθυνος Προγράμματος: Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου

Συντονιστής Προγράμματος/Performer: Αριστείδης Βέβης

Συντονίστρια Προγράμματος/Performer: Ζωή Κουσάνα

Φορέας Υλοποίησης: Πολύχρωμες Νομάδες ΑΜΚΕ

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ελασσόνας

Επιχορήγηση & Αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού

Οι Πολύχρωμες Νομάδες η Τέχνη της Συμπερίληψης ΑΜΚΕ είναι ένας οργανισμός της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2021.

Ο οργανισμός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολιτών που εργάζονται με παιδιά και νέα άτομα μέσω των κλάδων της Τέχνης, Εκπαίδευσης και Υγείας και Πρόνοιας.

Αποστολή του Φορέα Πολύχρωμες Νομάδες ΑΜΚΕ

Μέσω πρωτοβουλιών παραστατικής τέχνης και συμμετοχικών μεθοδολογιών προωθούμε την ευημερία, τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά ζητήματα παιδιών και νέων στην Ελλάδα ιδιαίτερα αυτών με λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής.

Με τα προγράμματά μας δημιουργούμε περιβάλλοντα χωρίς αποκλεισμούς, όπου τα παιδιά και τα νέα άτομα μοιράζονται τις ιδέες τους, αναλαμβάνουν δράση σε θέματα που τα αφορούν έχοντας θετικό αντίκτυπο στην κοινότητά τους.

mappers3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική στήριξη επιχειρήσε [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από [ ... ]

article thumbnail

Και δεύτερη επιστολή για τα προβλήματα των αγροτών στο Δήμο Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσονας κ. Νικ. Γάτσας, στον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ [ ... ]